Lillafüred folyt.

A szállót lépcsőzetes függőkert és nagy kiterjedésű park övezi. A parkból, a szálló teraszairól, szobáiból a vadregényes szépségű Szinva völgyére és a Hámori-tóra láthatunk. Maga a tó nem természetes, a Fazola család kezdeményezésére 1813-ban építették meg a völgyzáró gátat, amely visszaduzzasztotta a Garadna patak vizét.

A Palotaszálló adott helyt 1933-ban az Írók Gazdasági Egyesülete íróhetének (ennek emlékét, tábla őrzi a Herman Ottó emlékház falán). Ezen a - Kodolányi János által szervezett - rendezvényen hetvenöt író vett részt, köztük Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső, és nem utolsó sorban József Attila. Itt és ekkor fogantak az Óda remekmívű sorai: "Itt ülök csillámló sziklapadon..." A közvetlenül a Palotaszálló épülete mellett a mélybe zuhanó Szinva-patak vízesésének moraja szintén hozzátartozik Lillafüred hangulatához. Az üdülőhely környékének nevezetes látnivalói a cseppkövekről, illetve ősrégészeti leleteikről híressé vált

Lillafüredet Miskolcról nemcsak közúton, hanem a Kiliánból induló hangulatos kisvasúton is meg lehet közelíteni. Az 1921-től közlekedő kisvonat szép hegyi tájakat, festői völgyeket szel át, egészen Garadnáig el lehet utazni vele.
Kapcsolattartó: Kozma Lászlóné Éva
Cím: 3519 Miskolctapolca, Iglói u. 12
Tel: (+36) 46 / 422-365
Fax: (+36) 46 / 422-365
Email: varhegypanzio@gmail.comGoogle térkép:

Nagyobb térképre váltás

Képek panzióról
Várhegy Vendégház - Miskolctapolca
Várhegy Vendégház - Miskolctapolca
Várhegy Vendégház - Miskolctapolca
Várhegy Vendégház - Miskolctapolca