A Bűkk

A Nagy-Alföld északi részén emelkedő Északi középhegység egyik tagja. Nyugatról a Börzsöny, a Cserhát, a Mátra, után következik. A Sajó folyó, az Eger patak és a Hangony valamint a Laskó patak között terül el. A hegységsor legősibb tagja, több millió évvel idősebb a Mátránál és a Zempléni hegységnél. Érdekes a felépítése is, hiszen jórészt tengeri üledékből, mészkőből, dolomitból formálódott. Messziről feltűnő széles fennsíkja azonnal felhívja magára a figyelmet. Olyan, nagyjából négyszög alakú területen helyezkedik el, amelynek minden oldala kb. 50-50 km.

Szerkezete körkörös, középpontjában található a 900 méter magas Nagyfennsík, ezt övezik az északi és a déli oldalon, mintegy 600 méter magasan az alacsonyabb fennsíkok, amelyeket egy jóval nagyobb sugarú előtérövezet vesz körül. A negyedik lépcsőfokot a lesüllyedt, a majdhogy alföldi jellegű medencék síkja alkotja. Ezt a szerkezetet bizonyítják a kőzetfajták is. A hegység anyaga főként mészkő (jelentős barlangrendszerrel), amelyet a nyugati és keleti szélén (Szarvaskő és Bükkszentlászló) vulkáni láva tört át. De található mélységi wehrlit, gabbró, diabáz is. Helyenként agyagpala, dolomit és homokkő is van.

A Bükk hegység átlagos magasságát tekintve hazánk legmagasabb hegyvidékének tekinthető. Legmagasabb csúcsai: Istállóskő (958 m), Bálvány (956 m) Tar-kő (949 m), továbbá több mint 20 bérce emelkedik 900 m fölé. A turistautak mentén különös látványt nyújtó "őserdő", dolinák, töbrök, karr mezők láthatók.


Családbarát vendégház Miskolc-Tapolca központjából nyíló csendes utcában található.

A miskolctapolcai vendégház egyes szobái remek panoráma kilátást nyújt a közelben fekvő Várhegyre, amely kiváló kiránduló hely is egyben. A Várhegyről panoráma kilátás nyillik Miskolc és Miskolctapolca részeire.

A Vendégház nem csak a színvonalas szobáival és remek elhelyezkedése miatt jó választás.

A miskolctapolcai vendégház kialakítása:

A Várhegy panzió 2 szintes, minden szinten nagy társalgó és konyha áll a vendégek rendelkezésére.

A szinteken minden szoba külön mosdóval, zuhanyzóval lettek felszerelve. A galéria menüpont alatt a Gömbkép kategóriát választva kiválóan körbejárhatóak virtuálisan a szobák, a a vendégház. Mint kívülről és mint belülről egyaránt.

Társaságoknak, nagycsaládosoknak, diákoknak is ajánljuk. Minden szinten nagy társalgó és konyha áll a vendégek rendelkezésére.

Udvarunkban zárt parkoló biztosított.

A panziónktól mindössze néhány száz méterre található a Barlangfürdő, vegyes bolt, étterem, téli-nyári bob pálya, kalandtúra part, csónakázótó, és játszótér.

A Várhegy vendégház, az Avalon park szórakozó központt közelében található. A távolság kb 800 méter.

Panziónkban üdülési csekket is elfogadunk.

Képek a Vendégházról
Várhegy Vendégház - Miskolctapolca
Várhegy Vendégház - Miskolctapolca